נאס"א, חזק, סופות, תינוק, תינוק, טרופי, ציקלון, פנטלה

Anonim

סופות רעמים חזקות הקיפו את המרכז הנמוך של התינוקת הטרופית ציקלון פנטנה בתמונות אינפרא-אדומות מלוויין אקווה של נאס"א.

ב -18: 00 (שעון ישראל), ב -11 באפריל, יצרה פאנטלה טרופית ציקלון ממערכת 99S ליד 13.0 מעלות דרום ו -71.2 מעלות מזרח באוקיאנוס ההודי הדרומי. זה היה 354 מיילים ימיים מדרום-מזרח לדייגו גרסיה.

בשעה 0900 UTC (5 AM EDT) ב -12 באפריל רוחות מתמשכות של פנטלה גדל ל 60 קשר (69 קמ"ש / 111 קמ"ש) והוא צפוי להמשיך להתחזק במשך שלושה ימים. Fantala היה מרוכז ליד קו רוחב 13.3 מעלות דרומית וקו אורך 69.7 מעלות מזרח, על 407 מיילים ימיים מדרום מערב של דייגו גרסיה. Fantala נע במערב על 8 קשרים (9.2 קמ"ש / 14.8 קמ"ש).

המרכז לגילוי טייפון משותף ציין כי דימויים רב-תכליתיים מונפשים הציגו עין מתפתחת בגודל 15 מייל (17.2 מייל / 27.7 ק"מ). רוב הסופות החזקות ביותר נראו ברבע המערבי של הסערה

בשעה 0915 UTC (5:15 am EDT) מדידת מדגם רזולוציה בינוני או מכשיר MODIS טס על לוויין אקווה של נאס"א התאספו נתונים טמפרטורה אינפרא אדום על העננים בתוך הסערה. MODIS מצא סופות רעמים חזקות עם צמרות ענן קר מאוד מינוס 80 מעלות פרנהייט (מינוס 62.2 צלזיוס).

פנטלה מתגברת במהירות כשהיא נעה מערבה לכיוון מדגסקר. הסערה צפויה להגיע לשיא ב -120 קשרים (138 קמ"ש / 222 קמ"ש) לאחר שלושה ימים.

menu
menu